androméden üzente 13 éve

szerintem már van egy pár, nem tudom érdemes e még továbbiakat nyitni..

Válasz

cometstar . üzente 13 éve

aki jártas a gyakorlatokban , nyisson ugyan egy fórumot és gyűjtsük össze őket !
sokat segítene ...

Válasz

androméden üzente 13 éve

a változtatáshoz mindenképpen nagy energiákat kell mozgósítani, mert az egó nem fogja hagyni egykönnyen..emiatt ha csak egy két apró pici lépést tesz az ember könnyen visszaesik, erős elhatározás kell és mindenképp az h megtörje az ember a szokásait, melyeket még az egó alakított ki..
én ebből az 5 pontból mindegyiket megvalósíthatónak látom, bár ez egyedi esetem..:D

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Hát na ja...én hiába látok egy-egy dolognál jobbat,könnyebbet ,tetszetősebbet ha megszoktzam azt a másikat nagyon nehéz a "bevésődést kiszedni " onnan....

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

pósom fél Roma volt és ..hihetetlen de nagyobbak voltak benne az "anyai ösztönök "mint anyósomban....

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

VÁÓ...köszi !

Válasz

Jakobicz Imre üzente 13 éve

Minden pillanatunk, minden gondolatunk és cselekedetünk lehet ilyen gyakorlat, s még csak csempésznünk sem szükséges, elég ha tudatosan tesszük (vagy legalábbis elkezdjük tenni) a mindennapi dolgainkat.
Sok szeretettel:Imo

Válasz

cometstar . üzente 13 éve

...nem oshotól hallottam, de az is egy érdekes dolog, hogy a rutinos cselekedeteket kicsit megváltoztatni mennyire nehéz ha már berögzültek . ez is szabadít az elme rabságából . pl hova tesszük a kulcsot vagy milyen irányban kavarjuk a kávét ...

egy picit hozzátennék a folytonos útjáráshoz :
szerintem igaz, hogy folyton úton vagyunk, de néha megérkezünk egy-egy megállóhoz : ott kapunk vagy adunk vagy felveszünk vagy leteszünk valamit vagy valakit, majd megyünk újonnan tovább...

olyan gyakorlatokat kellene összegyűjtenünk, amiket a hétköznapjainkba tudnánk belelopni. pici változtatásokat, amik mégis szépen lassan alakítanak.

Válasz

Massai Josho üzente 13 éve

jók ezek a gyakorlati útmutatók... de a hétköznapokban nehéz tudatosnak maradni és megélni minden pillanatot... a lassabb cselekvés (evés, ivás, járás, mozdulatok...) érzéseink és környezetünk alapos megfigyelése is jó gyakorlat... próbálta már valaki? hány percig (másodpercig :o) bírta anélkül, hogy másfelé terelődtek volna a gondolatai?

túlontúl felpörgött az életünk... csak a cél lebeg a szemünk előtt és nem vesszük észre, hogy észrevétlenül telt el az odavezető út... pedig az egész élet egy nagy utazás, amit meg kell élni... eccer olvastam valahol: "úton lenni boldogság, megérkezni halál"

Válasz

androméden üzente 13 éve

azt hiszem az olvasást feladva a gyakorlatok felé kellene menni..
osho mondja a "heartbeat of the universe"-ben egy meditációs tábor foglalkozásán h öt szempont van amit azalatt az egyhét alatt betartani kell a tanítványoknak:
először is a légzést meg kell változtatni, mély-légzésre mely oxigén bőséget okoz, másodszor az étkezést kell könnyebbé tenni kevesebb ételmennyiséggel. harmadszor lényeges h a koncentráció fokát emeljük, légzésfigyeléssel a nap 24 órájában, persze ezt kivitelezni tényleg csak vmi táborban lehet, negyedszer az energia kívülre áramlásának a csökkentése is fontos, mint pl a felesleges beszéd stb
ötödször pedig az élet ünneplése - osho szerint ez az egyik legfontosabb szempont..

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

sajnálatos módon a mennyiség itt nem segit, még a választásodban sem hiszen nem egy és nem kettö könyvel találkoztál már aminek a segitségével elindulhattál volna azon az úton ami mentén segitőid (mestereid) rád várnak.

de nem te hezitálsz válogatsz hogy ez tetszik az meg nem , de ez a vállogatás az elmédé és nem a szívedé nem a megérzéseid vezetnek hanem az elméd mérlegelése.

kételkedsz pedig egy olyan honlapot vezetsz ahol egy mester a névadó


táncolj és táncol öleld magadhoz az egész világot táncolj és szeres ez meghozza az áttörés

egy nagy ölelést
dzsivan

Válasz

cometstar . üzente 13 éve

ezalatt azt értem, hogy soksoksok info eljutott már hozzám. sok mindent olvastam is : nyugati-keleti filozófiát.
...most már "csak" az agyamban elraktározódott dolgokat kellene a szívemmel is megérteni - mérlegre tenni, hogy melyek az én irányaim - , az életemben pedig megélni.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

kicsit bővebben kifejtenéd???

Válasz

cometstar . üzente 13 éve

...ennek a megértésnek az útját kutatom...

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

a kérdésed megfogalmazása szép példája a nyugat gondolkozásnak.
forditsd meg a kérdésedet és ted azt ignlővé

a történések mik a bensőd megismeréséhez, majd egy szélesebb tapasztaláshoz vezetnek nem az elmével történik, ahogy te sem vezetnél senki a biztos elmúlásba úgy az elme sem teszi ezt.

az "irányitás" nem az elméé hanem a megérzéseidé, ahogy figyelmessé válsz ezekre az élményekre úgy homályosodik el az elme hatalma.

kicsit pontosítom - a pozitiv irányitás - ez az életemet olyan módon alakítom hogy lehetőségem legyen a mind mélyeb és mélyeb megtapasztalások elérésére - de ez mind a két oldalra vonatkozik a "jó" és a "rossz" megtapasztalására eggyaránt.

meg kell értened ezek a fogalmak, szorosan az elme fogalmai, és semmilyen szinten nem kötődnek az egységet megtapasztalt állapothoz.

léteznek helyzetek melyekben a tapasztalásod intenzívebbé válik, az eseményeid felgyorsulnak, EZT teheted tudatossan

Válasz

cometstar . üzente 13 éve

hát ezt nagyon köszi dzsivan !!! :o)
... végre újra itt vagy !!! sokáig "csendben" voltál...

még egy kérdés : miért fogadjam el minden rezdülését amit az életem hoz, miért ne próbáljam inkább pozitivan irányítani ?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

kezdhetnéd a tánccal
hogy a táncod valóban tác legyen és ne környezeted elvárásait tükrözze, hanem az a dott zene mozgassa tested és bensődet, ha kell vadul extatikussan vagy lágyan kecsessen.
vesd le a korlátokat miket az elméd ruház reád, a táncod minden porcikádban zajlik EZT éld meg.

a könnyeb variáció mikor ezt olyan emberek között teszed kik hasonlóak hozzád DE ted ezt olyan körülmények között is ahol a társaság elvárásai mások ekkor sokkal nagyob a tudatosságod hogy a valódi lényed (kinek a tánc az elleme léte) megnyilvánuljon.

ami ehez kapcsolódik - ved számba lásd meg a kulturunk torzulásait, ezek hatását a világró való gondolkodásodban, észlelésébe. érstd meg ezeket a torzulásokat, lásdmeg az okát, derisd fel. mikor végigmész ezen már nem fogsz kötödni és helyt kap a fátyol nélküli valóság.

nem egy nap nem kettő és nem egy tanfolyam ez hanem maga az életed, mi itt születtünk és itt kell magunkat alkalmassá tenni a befogadásra.

ez nem egy számadás mikor kilehet pipálni egy tételt ez egy önmagagát gerjesztő folyamat ami hullámzik de legyen ezeknek a hullámzásoknak minden kis szikrája megélve, a fájdalom a csüggedés a szerelem ezek az ÉLETED minden, szeresd mert a tied csak a tied bizonysága a létednek
létednek ami ebben a formában egyszeri és megismételhetettlen

szeretettel
dzsivan

Válasz

cometstar . üzente 13 éve

....annyira nehéz....de nagyon igazad van dzsivan.....de akkor is nagyon nehéz....hmmm.....nekem sokszor nem megy...

milyen módszerekre gondolsz, amit el lehet indítani ?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

szerrencsére a problémátok megoldásárá igen egyszerü módszerek és folyamatok vannak, ezeket nektek kell elinditani és elfogadni (befogadni) az ezzel jövő állapotokat, az élet igen lésével kezdjétek, a történéseitek ugy ahogy vannak gyönyörűek hiszen az élettel a létezésetekkel eggyüt van (létezik) az elme nagyon klassz rendszereket épit fel hogy mit és miért ne tegyél, és ez e folyamat nagyon messze viszi lényedet a megtapasztalástól

egy nagy ölelést mindenkinek
dzsivan

Válasz

Jakobicz Imre üzente 13 éve

Gondolhatjuk, hogy a korlátokat "ajándékba kapjuk", de a valóság ettől még az is lehet, hogy mi állítjuk őket magunknak. Igazság mindkettőben lehet...
Az azonban biztos, hogy a saját korlátainkat csak mi magunk távolíthatjuk el. Ez a mi lehetőségünk. Sok szeretettel: Imo

Válasz

P. K. Frederic üzente 13 éve

Nem egyszerű, mert mindig jönnek elő újabb és újabb elengedésre, felszabadításra váró gondolatminták...
Egyébként Osho említette meg a cigányokat, részemről ez a legkevésbbé sem volt szándékos... Bármilyen legyen is a származásunk, az csak jó, ha tisztában vagyunk a gyökereinkkel. De ezek csak gyökerek, semmi többet vagy különbet nem jelentenek, hiszen egyetlen nagy család vagyunk!

Válasz

mazik edit üzente 13 éve

Szabadulj meg dobd el mondogatta ezt mar nekem valaki.Hat ez nagyon nem egyszeru.Lassu folyamat ez (ez persze az en egyeni tapasztalatom)meg kell hogy eredjen.A meditalas ami megvilagitja es termeszetesse valik.De igaz amit irsz es hogy aciganyokat emlited ez mar igen.En is cigany csaladbol vagyok tudom,de mar nem erzem a kulombseget.Hat orulok ,hogy elmondhattam es hogy irtal errol.

Válasz

androméden üzente 13 éve

sok korlát van az emberek körül, de lehet h inkább falak..az anyagi valóságba vetett a legfőbb korlátozó erő, gyerekként belénk nevelik rendesen a materiális szülők..

Válasz